Logistica Award 2017

De vakbeurs Logistica is de toonaangevende vakbeurs op gebied van logistiek en goederenstroombeheersing in de Benelux, en een Europese topbeurs. Compleet, branchebreed, representatief en vol actie.

In 2017 vindt vakbeurs Logistica plaats van 28 t/m 30 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Klik hier voor meer informatie over Logistica 2017.


De stichting Logistica is tijdens de editie van 2017 (28 t/m 30 november) weer betrokken bij een aantal activiteiten op de beurs:

Scala Logistica
In het expositieprogramma komt veel nadruk te liggen op live demo’s in de vorm van maar liefst 4 verschillende Scala’s Logistica. Alle facetten van Move – Store – Pick – Deliver zullen daar aan bezoekers getoond worden. En exposanten kunnen een interactieve manier laten zien welke kennis en oplossingen zij te bieden hebben. Als u interesse heeft in deelname aan de Scala Logistica, kunt u contact opnemen met Yvonne van Bakergem van de Stichting Logistica; y.vanbakergem@logistica.nl.

Inhoudelijk programma
Tijdens Logistica zullen actuele trends en innovatieve logistieke concepten worden gepresenteerd in een gevarieerd inhoudelijk programma.


Genomineerden Logistica Award 2017 bekend

De vier kanshebbers voor de Logistica Award 2017 zijn bekend. Pack Tools, PrimeVision, Ravas Europe en SafeLoad zijn met hun innovaties nog in de race voor meest innovatieve, logistieke oplossing. Op 28 november, tijdens de opening van Logistica, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Pack Tools 2.0: Wrapplicator
De inzending van Pack Tools is de Wrapplicator. Een handige tool voor hand wrapping, die ervoor zorgt dat de gebruiker op ergonomische, veilige en efficiënte wijze lading stabiel en veilig kan verpakken. “Heel veel pallets worden in de praktijk handmatig gewikkeld met twee handen. Dat kost veel inspanning en leidt tot verspilling van folie. Met dit apparaat wikkel je met één hand. Het gaat een stuk sneller en je bespaart veel folie”, licht De Koster toe.

PrimeVision: Autonomous Sorting
PrimeVision introduceert het concept self-organizing logistics. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mobiele robots die autonoom pakketten of rolcontainers sorteren. “Het geheim zit hem niet zozeer in de robot, maar vooral in de software. De robots zijn autonoom en voorkomen zelf botsingen met andere robots. Je hebt geen vaste sorter meer nodig en je kan eenvoudig uitbreiden. Er zijn soortgelijke concepten, maar hierbij volgen de robots vaak een vast pad. De robots van PrimeVision werken dynamisch.”

Ravas Europe
SafeLoad is de productnaam van de inzending van Ravas. Een product dat een grote bijdrage levert aan veilig werken met heftrucks en lading. Toepasbaar op iedere heftruck, geeft het display direct informatie over het gewicht van de lading, het zwaartepunt en de hoogtesensor. De chauffeur wordt gewaarschuwd wanneer er sprake is van een onveilige situatie. “Er is nog geen product op de markt dat deze indicatoren in één keer meet”, licht De Koster toe.

WeNova
WeNova is de bedenker van de intelligente koppelschotel Fifth wheel. De koppel en schotel is te gebruiken voor iedere truck of oplegger. Hij voorkomt afvallen van de trailer en biedt daarnaast een oplossing voor de dode hoek en bijvoorbeeld meesturen. “De WeNova zorgt dat er veilig gewerkt kan worden zonder dat er hoge kosten mee gemoeid zijn.”

Beoordelingscriteria
De zeskoppige jury roemt ook deze editie de innovatiekracht binnen het logistieke vakgebied. De inschrijvingen lopen uiteen van innovatieve verbeteringen aan bestaande systemen tot concrete oplossingen met een hoge graad van directe toepasbaarheid voor logistieke problemen binnen het eigen bedrijfsproces. De inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van een aantal beoordelingscriteria: toepassingswaarde, mate van innovatie, economisch belang, kosteneffectiviteit en creativiteit. Het idee achter de inzending dient een Nederlandse inbreng te hebben.

Publieksprijs
Naast de vakprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op de nominatie van hun keuze op de website of tijdens hun registratie voor beursbezoek. Vanaf 12 september kan er hier op de genomineerden gestemd worden.